Uppdatering från Styrelsen - Mars 2022

Hej,

Här kommer en uppdatering med information från det senaste styrelsemötet.

 

* I slutet på mars kommer vi få ny gatubelysning på området. De nya lamporna kommer vara av LED-typ med nattsänkning vilket förutom fungerande belysning kommer innebära en lägre energiförbrukning. Arbetet går igång 24-25/3, och tänk på att inte parkera ute på gatan vid lyktstolparna så att bytet sker smidigt.

*  Anmärkningarna från 5-årsbesiktningen ska vara åtgärdade senast 2022-04-25.

* Tänk på att 5-årsgarantin börjar gå mot sitt slut om ni har problem som inte blivit anmälda. Vi uppmanar er att läsa igenom paragraf 15 i våra stadgar för vilket ansvar man själv har som medlem i bostadsrättsföreningen. ( Stadgarna hittar ni under fliken "Om föreningen" ---> "Stadgar".)

* Vi har beställt rensning/rengöring av ventilationskanalerna i våra hus. Detta ingår i underhållsplanen och bekostas därmed av föreningen. Arbetet kommer starta strax efter påsk, och företaget som utför arbetet kommer lägga lappar i brevlådorna med tider 5 dagar innan de sätter igång.

* Det kommer under våren hållas en årsstämma, och önskar man inkomma med motioner ska dessa vara styrelsen tillhanda senast 4 april.

* Om man önskar installera solceller i föreningen så sker detta till självkostnadspris. Tänk dock på att anmäla detta till styrelsen innan arbetet påbörjas, så får man en blankett som ska skrivas under.

* Med tanke på konflikten i Ukraina är det många som har börjat fundera på vår egen säkerhet i Sverige. I Trelleborg finns det skyddsrum på olika ställen, och för att hitta de som ligger nära där ni befinner er kan ni söka på adressen på MSB:s sida nedan: 

Skyddsrumskarta

Hälsningar,

Styrelsen